Ebrular sergilendi, sıra konuşmalarda

'Ebru Günleri 2006' kapsamında yedi gün sürecek olan 100 eserlik karma sergi, panel öncesi Cemal Reşit Rey fuayesindeki sergi salonunda önceki akşam yapılan kokteyl ile açıldı.

Klasikten moderne, zanaattan sanata, ebru sanatının bütün yönleriyle ele alınacağı panel öncesi açılan ve ebru sanatından modern ve klasik örneklerin bir arada sunulduğu sergide, Fuat Başar, Hikmet Barutçugil, Yılmaz Eneş, A.Burhan Ersan, Peyami Gürel, A.Mahmut Peşteli, Füsun Arıkan, Beki Almaleh, Feride Dayanç, M.Eray Atay, N.Ayşecik Çevik, Osman Şimşek, Sema Balkaya gibi ebrucuların modern ve klasik yönelimlerini gösteren eserleri yer alıyor.

'Ebru Günleri 2006' bugün saat 10.00'da, Cemal Reşit Rey konferans salonunda yapılacak panel ile devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda panelin oturum başkanlığını, divan edebiyatı ile ilgili çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. İskender Pala yapmıştı. Bu yıl Beşir Ayvazoğlu'nun başkanlığında yapılacak panelde Hikmet Barutçugil, A.Burhan Ersan, Peyami Gürel ve Füsun Arıkan ebru sanatında yeni gelişmeler, teknikler, ebru ve resim ilişkisi, ebrunun tasavvufi yönü, ebru sanatında modern ve klasik eğilimler konusunda tebliğlerini sunacak. Panelin ardından dinleyicilerin ebru sanatı konusunda soruları cevaplandırılacak.

'Ebru Günleri 2006' çerçevesinde düzenlenecek 'Atölye Buluşmaları' ise 10 Eylül pazar günü başlayacak. 'Atölye Buluşmaları', Hikmet Barutçugil ve Yılmaz Eneş atölyelerinin ebru faaliyetleri ile dört gün boyunca devam edecek. Çalışmaları 11.00-13.00 saatleri arasında Yılmaz Eneş, 15.00-17.00 saatleri arasında ise Hikmet Barutçugil atölyesi üstlenecek. 'Ebru Günleri 2006' kapsamında modern anlayışın hâkim olduğu ebru sergisi, 14 Eylül'e kadar Cemal Reşit Rey fuayesindeki sergi salonunda gezilebilir. (0 212 232 98 30)

Musa İğrek, İstanbul

Zaman Gazetesi

09/09/2006

Yorumlar