Afife'de Devlet-Şehir çekişmesi

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri'nin 2010 adayları ile özel ödül sahipleri dün Yapı Kredi Plaza'da yapılan toplantıyla açıklandı. Yapı Kredi Sigorta'nın Sanat Danışmanı Haldun Dormen, seçici kurulun bu yıl işlerinin çok zor olduğunu, yaklaşık 360 oyun sahnelendiğini ve bunların hepsini seyretmenin de mümkün olmadığını söyledi. Dormen, gelecek yıl seçim konusunda bir çözüm bulacaklarını belirtti. Bu yıl Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü'ne Gencay Gürün, Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü'ne Toron Karacaoğlu, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'ne Cüneyt Çalışkur (Kredi Kartı Vak'aa-İstanbul Devlet Tiyatrosu), Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü'ne Tiyatroperest-Hayvanat Bahçesi Masalı Ekibi ve Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü'ne T.Yılmaz Öğüt layık görüldü. İstanbul Devlet Tiyatrosu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları oyunları arasında bir çekişmenin görüldüğü ödüllerin adaylarını Seçici Kurul Başkanı Tijen Par açıkladı. 14 dalda adayları belirlenen Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödüleri'nin sahipleri, 26 Nisan'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

Yılın En Başarılı Prodüksiyonu: İmparatorluk Kuranlar (İstanbul Devlet Tiyatrosu), İntiharın Genel Provası (İBB Şehir Tiyatroları), Kafes (İBB Şehir Tiyatroları).

Yılın En Başarılı Yönetmeni: Hakan Çimenser-İmparatorluk Kuranlar (İstanbul Devlet Tiyatrosu), Nurullah Tuncer-İntiharın Genel Provası (İBB Şehir Tiyatroları), Ragıp Yavuz-Mefisto (İBB Şehir Tiyatroları)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Bülent Emin Yarar-Profesyonel (İstanbul Devlet Tiyatrosu), Hakan Gerçek-Van Gogh (Tiyatro Gerçek), Uğur Polat-Kredi Kartı-Vak'aa (İstanbul Devlet Tiyatrosu)

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Defne Gürmen Üstün-Düşüş (İBB Şehir Tiyatroları), Defne Halman-Quintet-Bir Dönüşün Beşlemesi (Tiyatro Pera), Zuhal Olcay-Şölen (Tiyatro Stüdyosu)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Çağlar Yiğitoğulları-Mefisto (İBB Şehir Tiyatroları), Hakan Meriçliler-Pornografi (Dotmarsta Projesi), Uygar Özçelik-İmparatorluk Kuranlar (İstanbul Devlet Tiyatrosu)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Rozet Hubeş-Mefisto (İBB Şehir Tiyatroları), Senan Kara-Kafes (İBB Şehir Tiyatroları), Zeyno Eracar-Gül'e Ağıt (Bakırköy Belediye Tiyatroları)

Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu: Mert Turak-Kabare (İBB Şehir Tiyatroları) Serhat Mustafa Kılıç-İntiharın Genel Provası (İBB Şehir Tiyatroları) Zafer Algöz-Vahşet Tanrısı (İstanbul Devlet Tiyatrosu)

Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu: Hale Akınlı-Dullar (İBB Şehir Tiyatroları) Sevinç Erbulak-Tarla Kuşuydu Juliet (İBB Şehir Tiyatroları) Zerrin Tekindor-Vahşet Tanrısı (İstanbul Devlet Tiyatrosu)

Adayların tam listesi www. zaman.com.tr'de.

Musa İğrek, İstanbul

Zaman Gazetesi

06/04/2010

Yorumlar