'İnsanları daha çok sevebilmek için yazıyorum'

56. Sait Faik Hikâye Armağanı'nın sahibi Aslı Erdoğan'a ödülü dün Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde düzenlenen bir törenle verildi.Jüri başkanı Doğan Hızlan konuşmasında; Hilmi Yavuz, Füsun Akatlı, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy ve Beşir Özmen'den oluşan seçici kurulun ödülü 'çağımızın dilsiz tanıklığını mekânın, bedenin ve imgenin içinden dokuyarak evrensel insanlık acılarını seslendirmekte gösterdiği ustalık' gerekçesiyle Aslı Erdoğan'ın "Taş Bina ve Diğerleri" adlı kitabına değer gördüğünü söyledi.

Hızlan'dan sonra kürsüye Yaşar Kemal çıktı. Sait Faik ile arkadaşlıklarını ve anılarını anlatan Yaşar Kemal, Aslı Erdoğan'a ödülünü takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Aslı Erdoğan, Yaşar Kemal'in elinden ikinci kez ödül aldığı için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

12 yaşında okuduğu Sait Faik'in bir hikâyesinin kendisini ağlattığını söyleyen Erdoğan, "Hikâyedeki o tek cümle beni saatlerce ağlatmıştı. Hikâye sevgiyle ilgiliydi, çok yalındı. Nedir beni ağlatan diye çok düşündüm. Mutsuzluk değildi. Ben de insanları daha çok sevebilmek için yazdım en başından beri. Kolay değil. Bunu bana ilk öğreten Sait Faik'ti. İnsanları severek yazmayı ondan öğrendim. Bu ödül, kendimi iyice yalnız hissettiğim bir dönemde geldi, teşekkür ederim." dedi.

Musa İğrek, İstanbul

Zaman Gazetesi

13/05/2010

Yorumlar