Londra Kitap Fuarı programı açıklandı

Londra Kitap Fuarı 15-17 Nisan 2013 tarihlerinde Türkiye’yi konuk ülke olarak ağırlamaya hazırlanıyor. Londra’ya yapılacak bu edebi çıkarma, büyük beklentileri beraberinde taşıyor. Hilmi Yavuz başta olmak üzere kimi davetli yazarların yaşadığı İngiltere vizesi sıkıntısı bir yana, fuarla birlikte Türkiye’yi merkeze alan ‘Profesyonel’ ve ‘Kültürel’ başlıklı iki program var.

Türk yayıncılık endüstrisi için bir vitrin niteliği taşıyacak ve altı seminerin yer aldığı Profesyonel Program’ın içeriği açıklandı. Uluslararası yayıncıların Türk yayıncılık sektörünü tanımalarını amaçlayan programda, yayıncılar Türkiye kitap pazarında iş yapmanın püf noktalarını anlatacak. Etkinlikleri henüz açıklanmayan kültürel program ise Türk edebiyatının çeşitliliğini göstermeyi amaçlıyor. Fuarın konuk ülkeden belirlenen günün yazarı etkinliğinde ise 16 Nisan’da Elif Şafak yer alacak, 15 ve 17 Nisan’ın Türk yazarları ise henüz duyurulmadı.

Fuarın Genel Direktörü Jack Thomas, programın Türk yayıncılığına derinlemesine bir bakış olanağı sağlayacağını belirtirken; İngiliz Yayıncılar Birliği Başkanı Richard Mollet ise Türkiye’nin, İngiliz yayıncılar için çok önemli bir pazar olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Onur Bilge Kula, etkinliğin Türk yayıncılık sektörüyle ilişkileri geliştirmek isteyenler için bir fırsat olduğunu söylüyor.

Organizasyon Komitesi Ulusal Koordinatörü Ümit Yaşar Gözüm ise programın Türk yayıncılık endüstrisinin çeşitliliğini ve kalitesini göstereceğini belirtiyor. 200’ün üzerinde Türk yayıncının katılacağı fuarda Türkiye, ulusal bir stantla temsil edilecek. Ayrıca fuara paralel olarak Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde paneller, söyleşiler ve sergiler gerçekleştirilecek.

Programda neler konuşulacak?

- Türk Kitap Pazarına Bakış: Cortina Butler, Ümit Yaşar Gözüm, Metin Celal, Münir Üstün, Mehmet Develioğlu.
- Türkiye’de Ne Satar? Ticari Trendler ve Gelecek Öngörüleri: Richard Mollet, Emrah Özpirinçci, Erhan Erken, Aslıhan Dinç.
- Çeviri ve Türkiye’nin Çeviri Destek Programı TEDA: Maureen Freely, Onur Bilge Kula, Amy Spangler, Oktay Saydam.
- Okura Ulaşmak İçin Yeni Fikirler: Türkiye’de Pazar Trendleri-Sosyal Medya, Edebiyat Dergileri ve Yazar Etkinlikleri: Alison Flood, Tuğrul Paşaoğlu, Bayram Murat, Nazlı Berivan Ak, Zeynep Yığcı.
- Türkiye’de Çocuk, Gençlik ve Eğitim Yayıncılığı: Caroline Horn, Melike Günyüz, Hasan Hüseyin Doğru, Mustafa İlkhan.
- Türkiye’de Kitap ve E-Kitap Dağıtımı ve Tedarik Zinciri: Kenan Kocatürk, İhsan Sönmez, Mehmet İnhan, Muharrem Kaşıtoğlu.

Musa İğrek, Londra
Zaman Gazetesi
28/2/2013

http://www.zaman.com.tr/kultur_londra-kitap-fuari-programi-aciklandi_2059075.html

Yorumlar