Elektronik kitap, kitapçı raflarında


İngiltere'nin en büyük kitapçılarından Waterstones, online kitap satış devi Amazon ile işbirliğine girdi. 30 yıldır İngiltere'nin pek çok şehrinde şubesi olan Waterstone, elektronik kitap ve e-kitap okuma cihazı satışına başlayacağını dün 'resmen' duyurdu. 

Watersones, klasik kitapçı havasından çıkıp bir 'yenilenme' olarak kabul ettiği bu kararıyla birlikte, kitap satış mağazasında ücretsiz internet erişimine imkân verecek. Bu sayede e-kitap meraklıları mağazanın içinden de e-kitap satın alabilecek. Böylece, internet sitelerinden çıkan e-kitaplar ve cihazlar, artık basılı kitapla birlikte aynı rafta yerini alıyor.

İngiltere'de üç yüz kitap satış noktası bulunan Waterstones'un bu 'radikal' kararı kitap satış mağazalarının yeni bir sürece girdiğinin işareti olarak kabul ediliyor. Waterstones müşterilerine 'birinci sınıf bir kitap okuma keyfi' sunacağını vaat ederken, Waterstones direktörü James Daunt, bu kararı tamamen müşterileri için aldıklarını ve onlara en iyi e-kitap alma kolaylığı sunacaklarını belirtti. 

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos ise Waterstones ile işbirliğine girmekten çok memnun olduklarını ve dijital kitabın, artık kitap satış mağazalarında yer almasına sevindiklerini söyledi. Amazon, geçtiğimiz ay klasik e-kitap okuma cihazlarına bir yenisini ekleyip dokunmatik "Amazon Kindle Touch" adlı yeni ürününü piyasaya çıkarmıştı.

Musa İğrek, Londra
Zaman Gazetesi
22/05/2012

Yorumlar